30 Mayıs 2014 Cuma

Çilek Reçeli

1,5 kilo çilek aldım pazardan ve çilek reçeli yaptım dün akşam, pazarcıya da dedim ki çilek yapcam ben 1,5 kilo versene:) oda anladı beni yani reçelmi yapcan dedi gülerek ve poşeti elime tutuşturdu, döndüm arkamı tam giderken baktım pazarcı hala gülüyor:) benim bu ters konuşmalarıma bizimkiler alışkın alışkın olmasına da insanlar nerden bilsin.. 
1,5 kilo çileği bir güzel yıkayarak derin bir tencereye aldım üzerine 3 kiloya yakın şeker koyarak biraz sulanması için bekledim, sonra harlı ateşte kaynayana kadar, kaynadıktan sonra altını kıstım, köpük köpük olunca bi taşım taşırdım:)  üzerinden köpüklerini alarak kısık ateşte 45 dk pişirdim, indirmeye yakın 1 adet limonun suyunu da içine koydum ve sabah kahvaltıda evdeki çilek reçeli canavarlarıma sürpriz yaptım.. 

Not: Çilek reçeli yapıp blogda yayınlamak hiç aklımda yoktu ya Sevgili Emelcim "merak ediyorum yapınca bizle paylaş" diyince bunu bir görev bildim:)

Hafta sonunuz çilek tadında geçsin...
 









20 yorum :

  1. negzel olmuş negzel ıımm.. çok severim. çilek, vişne, gül, portakal en sevdiklerim:) afiyet olsun. Çağla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çağlacım çok teşekkürler, bizim evde enbi çok çilek reçeli tükeniyor, bende hepsini severim ama yine de çilek reçelini tek geçerim..

      Sil
  2. Ben de merakla bekleyenlerdendim :))) ellerine sağlık sunum da bir harika !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim goncam:) çok mersi,,

      Sil
  3. Allahım çileğin her türlüsüne ba yı lı rımmm. Annem reçel yaparken evi harika bir koku sarardı. Burnuma geldi sanki komusu. O köpükleri de yerdik biz.. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. evet o kokuyu bende çok severim merenimo:) çok teşekkürler.. köpüklerini bizde ekmeğin üzerine sürüp yerdik çocukken, şimdi de benim çocuklar gitti geldi sulandılar bende verdim tabağı ellerine kaşık kaşık köpük yediler:)

    YanıtlaSil
  5. en sevdiğim mutfaktan bütün eve yayılan kokusu,ben hiç reçel yemem sebuş,ama yapmaya bayılırım:)
    eline sağlık çok güzel gözüküyor sebuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Havva ama reçel yenmezmi?:) ben reçelsiz sabah kahvaltısı düşünemiyorum o kadar diyim:)

      Sil
  6. Ellerinize sağlık, afiyetle tüketin :)

    YanıtlaSil
  7. Reçel ayrı güzel sunum ayrı güzel ama anlatım apayrı güzel.Dost sohbeti sıcaklığında anlatıyorsun ya bunu çok seviyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim anlatım konusunda senin eline su dökemem ben:) teşekkür ederim..

      Sil
  8. Çok güzel olmuş çilek reçeli ağzım sulandı :)) En sevdiğim reçeller sırasıyla:
    1. Çilek 2. İncir bu ikisini hiçbir reçele değişmem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler Gülnur:) benimde favorimdir çilek reçeli, inciri ise yeni yeni sevmeye başladım:)

      Sil