Yatak odası benim DIY projelerime doydu:)


Ne zamandır değiştirmeyi düşündüğüm koyu renk yatak başımızı açık renk bir kumaşla kaplatarak başladım işe!

Sonrasında yatak başuçlarında bulunan duvar apliklerinden birinin kırılmasıyla da onlara yeni bir kimlik kazandırmam şart olduJ Evde mevcut olan çuval bezini uzunca bir dikdörtgen keserek, uç kısımlarını yapışkanlı dantel ile süsledim ve ardından iğne iplik ile tepesinden büzerek birleştirdim. Hazırladığım kumaşı, lambaya şapka gibi giydirdikten sonra da birleşim yerini diktim.. duvar apliklerini değiştirmek yerine kanımca çok kolay, masrafsız ve güzel bir değişim oldu..

Diğer DIY projem ise duvardaki işte bu çerçeve! Bu objeyi süslemesi de seyri de çok zevkli oldu doğrusu, evde kullanmadığım bir çerçevenin içine, çerçeveciden birer çıta çaktırdım ve üst kısmına da ayna yerleştirerek önce siyaha boyadım. Eskitme yapacağımdan bolca mum sürdüm ve sonra beyaza boyadım.. daha önce söylemişmiydim, siyah beyaz eskitmeye bayılıyorum:) Sol alt kısma bu çok sevdiğim dekupaj kağıdını yerleştirdikten sonra, sağ alt bölümü de kara tahta boyası ile boyadım.. Kara tahtanın içini ağzında lolipop tebeşirle süsleyen Ada, bana methiyeler yağdırırken bende bol bol fotoğrafladım..

Duvarın tam orta yerine çerçeveyi yerleştirdikten sonra porland’dan aldığım bu güzel gri çerçeveleri, içlerine sevdiğim resimleri yerleştirerek astım..

Ben resim çekeceğim zaman Hardal yanıbaşımda bitiyorsa onu görmezden gelemiyorum! Onun bulunduğu kareler daha bir keyif veriyor doğrusu..

Proje bol olunca anlatımı da uzun sürdüJ

Neyse efendim, sonuç olarak, öncesinde bomboş duran duvarım neşelendi, cıvıl cıvıl oldumu oldu..

Sizde minik dokunuşlarla yapılan değişimleri seviyorsanız ve fikir verebildimse ne mutlu..



























Güzel bir haftada sevgiyle kalın!

Yorumlar

  1. Sebuş nasıl ferah ve "ciciş" olmuş ki sorma. Evet ciciş diyorum çünkü tanımlayacak başka bir şey bulamadım. Bende bundan önceki odamda, yatak başını kaplamıştım. Cidden çok güzel bir çözüm!

    Tebrikler, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet cuk oturmuş ersin "ciciş" oldu sahiden:)
      yatak başını ben kaplayacaktım tam kumaşı aldım eve getirdim babam dedi ki hiç uğraşma ver benim döşemeciye kaplasın iki dakikada:) doğrusu kolayıma geldi böylesi.. sahi sen nasıl kapladın? paylaşmışmıydın benmi kaçırdım?
      çok teşekkürler,

      Sil
  2. ne yapsan güzel oluyor sebuş:)
    ama o kuruğun azameti nedir öyle,yerim ben o kızıl tüylü şeyi
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. havvacım bana çok iyi geliyorsun iyi ki varsın!
      o kuruk varya o kuruk şamşeytanı desek daha doğru:)))

      Sil
  3. Ne kadar ferah bir oda. Huzur yayılıyor sanki fotoğraflardan:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim kadriye..
      bendende sevgiler..

      Sil
  4. Ellerine sağlık, hepsi ayrı ayrı çok güzel olmus:)

    YanıtlaSil
  5. Hangi birine bakacağımı şaşırdım :) Hepsi birbirinden güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gamzecim teşekkür ederim.. o çerçeveyi çok severek çalıştım:)

      Sil
  6. çok güzel sebuşcum :) bende bir sürü değişiklik istiyorum ama daha 4 yıllık eşyalarım yepyeni duruyor Ozan hayatta izin vermez :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet 4 yıllık eşya daha çok yeni hazelcim:) hele sizin minnoş bir büyüsün ayaklansın orayı burayı boyasın yaralasın sonra alırsın ele nasılsa..
      öperim seni ve kuzucuğu..

      Sil
  7. Ne güzel ne ferah olmuş. Her dokunduğunu güzelleştiren insanlardansın vesselam! Değişiklik iyi gelmiştir. Hepsi de birbirini tamamlamış kanımca...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim patrizia:) benimde çok içime sindi doğrusu..
      sevgiler yolladım sana..

      Sil
  8. açık renk iyidir:) ellerine sağlık sebuşum

    YanıtlaSil
  9. oooh misss arkadaşım iyi günlerde kullansın nefis olmuş :) Hardal o dilini yerim yaa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. goncam teşekkür ederim:)
      hardal ah hardal bugünlerde yaramazlık hat safhada:)

      Sil
  10. Güzel bir yatak odan varmış beğendim, aydınlık, iç açıcı ve eğlenceli görünüyor. Tüylü böcük de büyümüş yahu nasıl da minişti. Odaya pek yakışmış. En sevdiğim şey o senin yatağın üzerindeki kucak tepsileri. Onlarda bir şeyler yiyip içmek yazmak nasıl da güzel oluyor. Özellikle de altında kumaş olanlarını seviyorum. Yatak odası özel bir yer ve özel olmalı derim hep, seninki de öyle. Sade olması da ayrıca hoşuma gitti. Normalde ben biraz karışık seviyorum diğer yerleri mesela mutfağı çok sade sevmem ama yatak odası tam benlik.
    Kocaman sevgiler canım öpüyorum

    YanıtlaSil
  11. Uzun zamandır uzak kaldım buralardan . Malum bebekten dolayı ,öncelik her zaman onundur :) Ama sen ne şahane şeyler yapmışsın öyle. Herkesin yorumuna katılıyorum çok ferah bir oda . Bu arada yatak başındaki mini raflarına bayıldım. Odam küçük olduğu için yatak yanında çekmece bile olmuyor :( Ama o mini raflara bayıldım. Nereden diye sorsam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Gülay! bebekler küçükken annelerinin nasıl vakitlerini alırlar çok iyi bilirim:) ama tadını çıkar bu günlerin çünki öyle hızlı geçiyor ki inanamazsın..
      iltifatlar için çok ama çok teşekkür ederim.. (kızarmış yüz ikonu)
      o mini rafa gelince! tamamen benim tasarımım:) çizdim verdim bi ustaya yaptırdım ve gelince de kendim bir güzel boyadım:) anlıyacağın çok kolay ve maliyeti minimum bir raf yani..
      seni ve minik canı öperim..

      Sil
    2. Inan her anin tadini cikartmaya çalışıyorum ;)
      Sozlerimin hic biri iltifat degil inan bana.
      Bak bir ustaya yaptirdigini soylemen cok iyi oldu. Berfin artik 13 aylik oldu yavas yavas odasini sekillendireyim dedim ve önce gardolabi yaptiracagim. Bir iki güne olcu almaya gelecekler. O zaman ustaya soylimde bu tarz bir raf yaptirayim;) :)
      Bak kac kisiye ilham verdin. Bizde seni opuyoruz.

      Sil
    3. Inan her anin tadini cikartmaya çalışıyorum ;)
      Sozlerimin hic biri iltifat degil inan bana.
      Bak bir ustaya yaptirdigini soylemen cok iyi oldu. Berfin artik 13 aylik oldu yavas yavas odasini sekillendireyim dedim ve önce gardolabi yaptiracagim. Bir iki güne olcu almaya gelecekler. O zaman ustaya soylimde bu tarz bir raf yaptirayim;) :)
      Bak kac kisiye ilham verdin. Bizde seni opuyoruz.

      Sil
  12. Ellerinize sağlık.Hepsi çok güzeller. Ben yatağın sağındaki birkaç kitapla parfüm şişelerinin durduğu rafları nerden alabilirimi sorucaktım. Tam aradığım gibiler.



    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık.Hepsi çok güzeller. Ben yatağın sağındaki birkaç kitapla parfüm şişelerinin durduğu rafları nerden alabilirimi sorucaktım. Tam aradığım gibiler.



    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sebahatdoga@hotmail.com

Popüler Yayınlar