14 Eylül 2015 Pazartesi

Şeftali Reçeli

Bir reçel yap kendine! Şeftaliden başlayabilirsin  mesela..
Tadı şeker, içi sulumu sulu şeftali..
Reçeli de nefismiş kendi gibi..
Al yanak, tombul yanak dal ucunda bir yumak sanki değil miJ
Meyvelerin gülü bu meyvenin reçeli de kendi gibi..

Çilek reçeli ve kayısıdan başka reçel sevmeyen ve yemeyen ev halkına şeftali reçeli yaptım ve çokta sevildi..
Deneme amaçlı olduğundan sadece 5-6 orta boy şeftaliden yaptım ama keşke daha çok yapsaymışım dedirtti..
Neyse şeftaliler daha bitmedi ki!
Kıvamı, rengi, tadı hepsi yerindeydi.. 
İlk defa yaptığım bu şeftali reçelini ben çok sevdiJ























Şeftali reçeli yapımı; 
5-6 orta boy şeftaliyi minik minik kestikten sonra bir tencereye alın.. 1 kilo şekeri de üzerine döktükten sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın. Suyunu salan meyveler bir süre sonra köpürmeye başlar, bu köpükleri bir kaşık yardımı ile toplayın. (Çok köpürmesini engellemek için 1 çay kaşığı tereyağ koyabilirsiniz) Koyulaşan reçele yarım limon suyu sıkın ve 5 dk daha kaynatın.. Reçelin kıvama gelip gelmediğini anlamak için minik bir tabağa koyarak buzdolabında 1 dk bekletirseniz kıvamını daha iyi anlarsınız..
Afiyet olsun..

Şeker gibi geçsin haftanız..

35 yorum :

  1. Kokusu bile geldi burnuma :)

    YanıtlaSil
  2. afiyetle Sebus, bizim evin oglanlari toplu halde recel tutkunlari, cilek seftali recel ...butun meyvelere potansiyel recellik olarak bakmaya basladim artik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha tüm meyvelere potansiyel reçellik olarak bakmaya başlamana çok güldüm:)
      sende bendensin:)

      Sil
  3. Ağzım sulandı, harika görünüyor.
    Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim hanımefendi:)
      sevgiler,

      Sil
  4. Eh alacağımız olsun o halde :)

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle çok başarılı, tüm ev halkına afiyet olsun. lakin bu reçel işi alışkanlık yapar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ayşencim lakin reçel bizde alışkanlık yaptı bile, reçelsiz bir kahvaltı düşünemiyoruz:)

      Sil
  6. Kaşındıran bir yayın oldu, ne yaptın Sebuş?

    YanıtlaSil
  7. Bonjour chère amie,

    A l'heure où je vous écris ma confiture de quetsches murmure... La semaine dernière j'ai fait une vingtaine de pots de confiture de pêche jaune, puis autant de prunes, de sureau et de poire william.

    Merci pour le partage de vos magnifiques photos. Je viendrai bien déguster vos belles tartines !

    Gros bisous ☼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonjour cher martinealison,
      je tiens à bloquer
      confiture de prunes était belle
      la main à la santé
      remerciements..

      Sil
  8. Çok severim şeftali reçelini ben. Rahmetli babaannem yapardı . Tadı hala damağımda :) Evde hiç recel tüketimi olmadığından yapasım da gelmiyor benim . Afiyetle yiyin.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canım, bizde de tam tersi reçelsiz bir kahvaltı düşünülemez gibi:)
      sevgiler,

      Sil
  9. Çok lezzetli görünüyor reçelin. Size afiyet olsun.Bizim evde benden başka reçel seven yok, o nedenle az az yapıyorum ben de. Hiç şeftali reçeli denememiştim, senin bu 5-6 şeftalilik tarifin tam bana göre. Bu arada fotoğrafların da pek iştah açıcı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler esra, tarifi denersen umarım memnun kalırsın:)
      sevgiler yolladım.

      Sil
  10. Merhaba, ben geldim! Görünüşü bile öyle güzel ki kim bilir ne kadar lezzetlidir. Elinize sağlık. Takibimdesiniz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoş geldin:) ve teşekkürler..

      Sil
  11. domates salça turşu derken unutmuşum ben şeftaliden reçel yapmayı. bu defa senin tarifinle bir deneyeyim. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dene bakalım özlem, umarım memnun kalırsın.
      sevgiler,

      Sil
  12. Ellerinize sağlık bende severim şeftali reçelini :)

    YanıtlaSil
  13. Sebuuuuuş Nasıl özledim buraları :) reçel harika görünüyor sunum da labneyle ha en bi sevdiğim ohh afiyet olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaz olunca hepimiz uzak kaldık buralardan meronimo, ama kış geldi yine toplaşırız inşallah:)
      teşekkürler,

      Sil
  14. Ellerinize sağlık.Ben de ilk defa bu sene reçel denemeleri yaptım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizede afiyetler olsun o halde gamze:)
      teşekkürler,

      Sil
  15. Ahh canım ya reçele bayılırım ama şeftali reçeline ayrıca bayılırım. Ben öyle reçeli ekmeğe falan sürüp pek yiyemem, sade yemeyi severim çikolata yer gibi. O yüzden çabuk tükenmez bizde ama yenir. Ben de şeftali denedim, yapımı kolay ve keyiflidir. Zaten meyve olarak da şeftaliye bayılırım. Teyzem iki senedir mandalina reçeli yapıyor, onun işlemi 3 gün kadar sürüyor biraz meşakkatli ama sonuç mükemmel, Onu da denemelisin, ben de deneyeceğim bir ara. Ayrıca ayva, kızılcık reçelini de severim, azıcık koyu olan marmelatını da. Canım çekti bak şimdi:):) Afiyetler olsun, keyifle yiyin. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende tam tersi tuğba ekmekle yiycem illa:) bi turunç reçelini sevemedim onun dışında domates reçeli bile tattım ve sevdim:) ayva reçeli hımm evet onu da denemeliyim:)
      çok teşekkür ederim bu güzel sohbet tadında yorumun için..
      sevgiler yolladım.

      Sil
  16. Şeftali reçelini çok severim. Ellerine sağlık! Reçel yapmaya zamanım olmuyor ama İzmir'den her dönüşümde annem kavanozları dolduruyor valizlerime sağolsun. Hatta bayram dönüşü bir kavanoz şeftali de verdi. Daha bu sabah kaşıkladım, çünkü ben de Tuğba gibi ekmeğin üzerine değil sade yiyorum. Annem duymasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah anneler annelerimiz iyi ki varlar hep varolsunlar!
      ekmek üzeri reçel sevilmezmi hımm ben çok severim:)
      teşekkürler bu güzel yorum için..

      Sil
  17. Kavanozlar çok sevimli olmuşlar :)
    Şeftali reçelini ben de çok severim. Kokusuna bayılırım.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil