Şeftali Reçeli
Bir reçel yap kendine! Şeftaliden başlayabilirsin mesela..
Tadı şeker, içi sulumu sulu şeftali..
Reçeli de nefismiş kendi gibi..
Al yanak, tombul yanak dal ucunda bir
yumak sanki değil miJ
Meyvelerin gülü bu meyvenin reçeli de
kendi gibi..
Çilek reçeli ve kayısıdan başka reçel sevmeyen
ve yemeyen ev halkına şeftali reçeli yaptım ve çokta sevildi..
Deneme amaçlı olduğundan sadece 5-6 orta
boy şeftaliden yaptım ama keşke daha çok yapsaymışım dedirtti..
Neyse şeftaliler daha bitmedi ki!
Kıvamı, rengi, tadı hepsi yerindeydi..
İlk defa yaptığım bu şeftali reçelini ben
çok sevdiJ
Şeftali reçeli yapımı;
5-6 orta boy şeftaliyi
minik minik kestikten sonra bir tencereye alın.. 1 kilo şekeri de üzerine döktükten
sonra kısık ateşte pişirmeye başlayın. Suyunu salan meyveler bir süre sonra
köpürmeye başlar, bu köpükleri bir kaşık yardımı ile toplayın. (Çok köpürmesini
engellemek için 1 çay kaşığı tereyağ koyabilirsiniz) Koyulaşan reçele yarım
limon suyu sıkın ve 5 dk daha kaynatın.. Reçelin kıvama gelip gelmediğini
anlamak için minik bir tabağa koyarak buzdolabında 1 dk bekletirseniz kıvamını
daha iyi anlarsınız..
Afiyet olsun..
Şeker gibi geçsin haftanız..
Kokusu bile geldi burnuma :)
YanıtlaSilteşekkürler:)
Silafiyetle Sebus, bizim evin oglanlari toplu halde recel tutkunlari, cilek seftali recel ...butun meyvelere potansiyel recellik olarak bakmaya basladim artik
YanıtlaSilhaha tüm meyvelere potansiyel reçellik olarak bakmaya başlamana çok güldüm:)
Silsende bendensin:)
Ağzım sulandı, harika görünüyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
teşekkür ederim hanımefendi:)
Silsevgiler,
Ellinize sağlık :)
YanıtlaSilteşekkürler nesrin:)
SilEh alacağımız olsun o halde :)
YanıtlaSiltabi ki olsun aliyem:)
Silkesinlikle çok başarılı, tüm ev halkına afiyet olsun. lakin bu reçel işi alışkanlık yapar...
YanıtlaSilevet ayşencim lakin reçel bizde alışkanlık yaptı bile, reçelsiz bir kahvaltı düşünemiyoruz:)
SilKaşındıran bir yayın oldu, ne yaptın Sebuş?
YanıtlaSilgüldürdün beni de:)
SilBonjour chère amie,
YanıtlaSilA l'heure où je vous écris ma confiture de quetsches murmure... La semaine dernière j'ai fait une vingtaine de pots de confiture de pêche jaune, puis autant de prunes, de sureau et de poire william.
Merci pour le partage de vos magnifiques photos. Je viendrai bien déguster vos belles tartines !
Gros bisous ☼
Bonjour cher martinealison,
Silje tiens à bloquer
confiture de prunes était belle
la main à la santé
remerciements..
Çok severim şeftali reçelini ben. Rahmetli babaannem yapardı . Tadı hala damağımda :) Evde hiç recel tüketimi olmadığından yapasım da gelmiyor benim . Afiyetle yiyin.:)
YanıtlaSilteşekkürler canım, bizde de tam tersi reçelsiz bir kahvaltı düşünülemez gibi:)
Silsevgiler,
Çok lezzetli görünüyor reçelin. Size afiyet olsun.Bizim evde benden başka reçel seven yok, o nedenle az az yapıyorum ben de. Hiç şeftali reçeli denememiştim, senin bu 5-6 şeftalilik tarifin tam bana göre. Bu arada fotoğrafların da pek iştah açıcı :)
YanıtlaSilteşekkürler esra, tarifi denersen umarım memnun kalırsın:)
Silsevgiler yolladım.
Merhaba, ben geldim! Görünüşü bile öyle güzel ki kim bilir ne kadar lezzetlidir. Elinize sağlık. Takibimdesiniz ;)
YanıtlaSilhoş geldin:) ve teşekkürler..
Sildomates salça turşu derken unutmuşum ben şeftaliden reçel yapmayı. bu defa senin tarifinle bir deneyeyim. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSildene bakalım özlem, umarım memnun kalırsın.
Silsevgiler,
Ellerinize sağlık bende severim şeftali reçelini :)
YanıtlaSilteşekkürler:)
SilSebuuuuuş Nasıl özledim buraları :) reçel harika görünüyor sunum da labneyle ha en bi sevdiğim ohh afiyet olsun!
YanıtlaSilyaz olunca hepimiz uzak kaldık buralardan meronimo, ama kış geldi yine toplaşırız inşallah:)
Silteşekkürler,
Ellerinize sağlık.Ben de ilk defa bu sene reçel denemeleri yaptım :)
YanıtlaSilsizede afiyetler olsun o halde gamze:)
Silteşekkürler,
Ahh canım ya reçele bayılırım ama şeftali reçeline ayrıca bayılırım. Ben öyle reçeli ekmeğe falan sürüp pek yiyemem, sade yemeyi severim çikolata yer gibi. O yüzden çabuk tükenmez bizde ama yenir. Ben de şeftali denedim, yapımı kolay ve keyiflidir. Zaten meyve olarak da şeftaliye bayılırım. Teyzem iki senedir mandalina reçeli yapıyor, onun işlemi 3 gün kadar sürüyor biraz meşakkatli ama sonuç mükemmel, Onu da denemelisin, ben de deneyeceğim bir ara. Ayrıca ayva, kızılcık reçelini de severim, azıcık koyu olan marmelatını da. Canım çekti bak şimdi:):) Afiyetler olsun, keyifle yiyin. Sevgiler
YanıtlaSilbende tam tersi tuğba ekmekle yiycem illa:) bi turunç reçelini sevemedim onun dışında domates reçeli bile tattım ve sevdim:) ayva reçeli hımm evet onu da denemeliyim:)
Silçok teşekkür ederim bu güzel sohbet tadında yorumun için..
sevgiler yolladım.
Şeftali reçelini çok severim. Ellerine sağlık! Reçel yapmaya zamanım olmuyor ama İzmir'den her dönüşümde annem kavanozları dolduruyor valizlerime sağolsun. Hatta bayram dönüşü bir kavanoz şeftali de verdi. Daha bu sabah kaşıkladım, çünkü ben de Tuğba gibi ekmeğin üzerine değil sade yiyorum. Annem duymasın :)
YanıtlaSilah anneler annelerimiz iyi ki varlar hep varolsunlar!
Silekmek üzeri reçel sevilmezmi hımm ben çok severim:)
teşekkürler bu güzel yorum için..
Kavanozlar çok sevimli olmuşlar :)
YanıtlaSilŞeftali reçelini ben de çok severim. Kokusuna bayılırım.
Ellerinize sağlık.