Ahşap kuş evi yapımı

Kuş evleri olmalı, evlerin bahçelerinde,
Kanatlanmalı kuşlar, bu güzel evlerin çevresinde..
Kışın o soğuk günlerde, onlarında sıcacık yuvaları olmalı!
Kuşların cıvıltıları ile evlere yaz güneşi doğmalı..
Sevgi, saygı ve merhametin en güzel göstergelerinden biri değilmi kuş evleri!
İlerde yaşayacağım evin bahçesinde neden bir kuş evi olmasın ki!
Buna kuş evi mi desem, kuş sarayı mı bilemedim ama; ben bu kuş evimi çok sevdim galiba:)

Bu kuş evini yaparken yapım aşamalarını sizin için fotoğrafladım.. yapmak isteyenler olursa kolaylık olsun diye..

Önce 2-3 kat çok açık bir bebek mavisine boyadığım kuş evini, kuruması için bekledim..
 
Daha sonra bu farklı farklı resimlerden oluşan çiçek, ağaç, kedi figürleri ile bir kolaj yaptım ve hamurla kabarttım..
 

Bu Hardal'a benzeyen kedi resmini özellikle çok sevdim:) ah Hardal geçen hafta cuma günü bizi ne kadar üzdü bir bilseniz:( Evde temizlik olduğu bir sırada yardımcıma o kadar tembihlediğim halde, Ada'nın odasındaki camı açık bırakıp çıkmış, tabi Hardal'da peşi sıra cama çıkıp 2.katın penceresinden atlamış:( neyseki karne günü çocuklar için izin almış ve eve her zamankinden çok önce gelmiştik.. eve girdiğimizde hardal yoktu! yardımcım ise kedinin yokluğundan bi haberdi.. Ada ve Doğa'nın ağlamasını benim üzüntümü anlatmama gerek yok kahrolduk.. saat 16.00'da başlayan arama kurtarma çalışmalarımız gecenin 11.30'a na kadar sürdü.. bir baktığımız yere defalarca kez bakarak sitenin içinde dört dönerek aradık, her gördüğümüz kişiye sorduk.. arka bahçede bir amca bir kedi gördüğünü ve topalladığını ancak şimdi nerde olduğunu bilmediğini söylediğinde arka bahçeye yoğunlaştık! akşam üzeri, sitede oturan ve evinde 6 kedi besleyen bir kedi sever teyze ile karşılaştık.. bize, gece olunca aramaya çıkmamızı, onun şimdi araba seslerinden, çocuk seslerinden korkup saklanmış olabileceğini, ortalık sessizleşince bulunduğu yerden çıkıp dolanabileceğini veya miyavlayınca sesini duyabileceğimizi söyleyince çaresizlik içinde evin yolunu tuttuk.. akşam üzeri yağan yağmur üzüntümüzü daha da çok arttırmıştı:( havanın kararmasını zor bekledik.. gece saat 10.00 da elimizde fenerler tekrar aramaya çıktığımızda, sitenin dört bir yanına dağıldık... camdan atladığını düşündüğümüz arka bahçenin içinde dolaşırken bir yerden kedi sesi duyduk ve sese doğru yoğunlaştığımızda binanın altındaki sığınaktan gelen sesin Hardal'ın sesi olduğunu farkettik. sevincimizin çığlıklara dönüştüğü andı o an! kedi topallıyordu evet ama gecenin bi vakti götürdüğümüz veterinerin sadece bacağının incimiş olduğunu söylediğinde dünyalar bizim olmuştu..
Cuma günü karne sevincini bile yaşayamadık ve her birimizin özellikle Doğa ve Ada'nın evimizde henüz 3 aydır varlığını sürdüren bu dört ayaklıya ne kadar bağlandığımızı kemiklerimize kadar hissettik.. Hardal ise, ne kadar korkmuştu, minicik kalbi nasıl atıyordu ve nasıl titriyordu:( çok şükür ki bulmuştuk onu!

Dönelim kuş evine!

 
Kolaj çalışmasını tasarladıktan sonra, decupaj tutkalı ile kabartmış olduğum resimleri bir bir yapıştırdım.
 
Çatısı için bu kiremit görünümlü resimleri kil hamuru ile kabarttım.. Kil hamuru kullanmamın sebebi, tamamen o an aklıma gelmesinden ve kiremit rengi oluşundan ötürü idi:)
 

kahverengiye boyadığım evin çatısına bu kiremitleri sıra sıra ve özellikle üst üste gelmesine dikkat ederek yapıştırdım.
Evin yan kenarlarına çöp şiş çubuklarından çitler yaptım..
Yapıştırdığım hamur kabartmaların kurumasını bekledikten sonra, kahverengi yağlı boyayı resim yağı ile incelterek, kıl fırça ile eskittim, evde varolan bu vidalı kancaları da tepesine vidaladım ve bitti.


Hardal'ın kaybolması ile yaşadığımız üzüntü sonrası elim kolum kalkmazken, ertesi gün neşe içinde attım kendimi bahçeye ve kare kare kuş sarayımın resimlerini çektim..
 

 
 




 
 

 


 


 








  






Güzel bir haftada, sevgiyle, umutla ama daima mutlu kalın!

Yorumlar

  1. Sebuşum resmen yüreğime indi Hardal'ı okurken :( Biz bile bağlandık onca güzel resim ve anlatıdan sonra... Ada'yı ve Doğa'yı hele hiç düşünemiyorum :( Kavuşmuşsunuz ya, öyle çok sevindim ki... Ne ürkmüştür tatlım yaa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma aliyem nasıl bir korku yaşadık o gün:( bir daha yaşamayalım büyük amin!
      çok teşekkürler canım

      Sil
  2. çok güzellll, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ah hardal ahh, yaramaz minik. Bu kedicikler hep böyle zıpırlar. Çok üzüldüm ben de okurken endişelendim ama sadece ayağı incinmiş demenle bir ohıh çektim. O kayboluşlar nasıl koyar insana bilirim. Bizim siyam eve çok aşık. Dışarıyı sevmiyor korkuyor. Önceki kedilerim ufacık bir delikten bile kaçmaya yer ararken bu kızım kapıyı da açsam ben olmazsam çıkmaz dışarı. Ama yine de bir kedim kaçıp kaybolduğundan gözüm hep üzerinde. Bulunduğuna çok sevindim. Kuş evi de harika olmuş. Bir ara burada biz de yapmıştık bir tane ama böyle süslü püslü değildi:) Sonra fırtınada düştü zaten. Eğer yeniden yaparsak bir gün ben de senin gibi süsleyeceğim çok beğendim harika olmuş. Gerçekten çok başarılı. Hardal kızın resmi de yakışmış, tıpkı o :) Öperim incinen patisinden, hemen iyileşmesini diliyorum size de çok geçmiş olsun. Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem nasıl yaramaz tuğba:) acaba bir daha denermi sence? hiç belli olmaz bunların işi değilmi:)gecenin bir vakti veterinere gittik ve sadece ayağının incidiğini duyunca bizde bir oh çektik.. şimdilerde ev kapısını açık bulduğu anda fırlıyor apartmana, ben bunun boynuna bir boyunluk ve içine de bir adresmi yazıp koysam ki:)
      çok teşekkür ederim güzel yürek!

      Sil
    2. Boynuna kolye tak bence ismini ve telini yaz bulan arasın:) Ben öyle yazdırdım bir tane türkiye koşullarında bence şart. Kedişlerin sağları solları belli olmuyor hele ev bahçeli falan olunca tehlike dorukta!
      Bir şeycik olmadan atlatmasına çok sevindim, insan çok üzülüyor yahu bir şey olunca ya da kaybolunca. Bazen kendime çok kızıyorum bu kadar sevme alışma diyorum tabi olmuyor:):) Hayvan sevgisi ve bence kedi sevgisi çok başka bir şey. hardal hanımı öpüyorum mıncırıyorum:) güzel yeni fotoğraflar ve haberleri bekliyorum canım.

      Sil
  4. Kuş saray mükemmel olmuş ellerine sağlık. Ahşap işiyle uğraşmış biri olarak söylüyorum ki ortaya çıkan sonuç emeğine değmiş .
    Hardal' a gelince : çok ama çok geçmiş olsun. Maalesef kediler çok meraklı ve çok da oyuncu oluyorlar. Böylesi kazalar için pencerelere sağlam sineklikler taktırmak şart. Yardımcılar biraz duyarsız olabiliyor . Bu çocukların bizim için ne kadar değerli olduklarını anlamaları için sık sık uyarıda bulunmama rağmen bizim de bir kazamız olmuştu. Çok geçmiş olsun canım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene çok sevindim ne mutlu bana!
      bu minnoşlar evet çok meraklı oluyorlar değilmi, ama onu bulduğumda nasıl da titriyordu içim gitti:( pencerelere sağlam sineklik taktırmak ilk yapacağım iş aklımda! aynen öyle yardımcıya o kadar sıkı sıkı tembihlediğim halde bunun yaşanması kötü oldu.. ama bir daha ki sefere bu işi şansa bırakmamalıyım bana da ders oldu..
      çok çok teşekkürler,

      Sil
  5. Bayıldım, hakkaten saray olmuş bu.Ellerinize sağlık :)
    Bu arada Hardal'ın kaybolmasına üzüldüm ama akabinde bulmanıza çok sevindim.İyi ki çok uzaklaşmamış çevreden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim gamze:)
      evet hardal bizi cuma günü feci üzdü, çok şükür ki buldum onu...
      çevreden uzaklaşmış olsaydı hiç şansım olmazdı, çöpleri bile karıştırdım sayesinde:)

      Sil
  6. Öncelikle çok geçmiş olsun! Hardal için cidden çok üzüldüm, umarım o meraklı bakışlar hep sizin gözünüzün önünde devam eder. :(

    Onun dışında ben sizin evde en çok; bahçe-balkon ürünlerini seviyorum. Nasılda yerini buluyor sanki her şey...
    Ellerine sağlık bayıldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ersin bizde çok üzüldük yarım gün çaresizce samanlıkta iğne aramak gibi birşeydi hardalı aramak:) çok şükür bulduk onu..
      bahçe-balkon ürünlerini seviyorum diyince, dönüp baktım da! sanırım bende çok seviyorum ki bolca paylaşmışım son yayınlarda:)
      çok teşekkürler,

      Sil
  7. Ne büyük bir emek ve yoğun çaba sonucu bir "kuş köşkü" oluşmuş. Elinize sağlık. Bir kuş sürüsü görse paylaşamazlardı sanırım. Kuşları ben de çok seviyorum. Şimdi yok ama geçmişte, evde ama özgür kuşlar beslemiştik.
    Sanırım o yüzden balkonumuzda, penceremizden kuşlar eksik olmaz
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "kuş köşkü" bak bunu daha çok sevdim makbule! çok teşekkürler:)
      kuşları bende çok severim, dilerim ilerde taşınacak olduğum bahçeli evimde bolca beslerim!

      Sil
  8. Off kayboldu sandım. Yazının sonunu zar zor getirdim. Kıyamam minik patişe, ilk ve son olsun bu.

    Kuşlar doluşsun, bebek serçeler doğsun bu şirin evde... Ne tatlı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin inşallah ilk ve son olur.. çok teşekkür ederim sevincimi, üzüntümü heyecanımı paylaştığın için..
      ayy ne güzel olur bebek serçeler doğsa bu şirin kuş evinde harika bir hayal,
      süpersin!

      Sil
  9. Harika olmuş. Verdiğiniz emeğe değmiş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Geçen sene bizim üst kattaki komşunun kedisi balkondan aşağı düşmüştü. Beşinci kattan! Neyse ki bir şey olmadı:-) Düşerken gördüğüm içinnhemen bulduk onu.

    Size çok geçmiş olsun. Neyse mutlu sonla bitmiş hikâye.

    Kuş evi de harika :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah beşinci kattan hemde! çok şükür ki bir şey olmamış ona da.. düşerken görmüş olman büyük şans..
      bu yaramazlar çok oyuncu, bir sinek uçsa aşağı peşi sıra atlar gider..
      çok teşekkür ederim handan..

      Sil
  11. Preciosa.
    Me gusta mucho.
    Saludos

    YanıtlaSil
  12. Qué bonita te ha quedado! Muchas gracias por el paso a paso.
    Besos

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık, nasıl bir emektir, nasıl güzel bir yaratıcılıktır bu. Şahane.

    Tebrik ediyorum sizi. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim çok naziksiniz..
      sevgiler benden de..

      Sil
  14. Kuşevi de, cimler uüzerindekiffotoğraflarda harika, hardalcik cçokkorkmustur . Kuzum Kıyamam. Tümev hhalkına geçmişolsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.. kuş evi için, fotoğraflara beğenin için ve hardal için..

      Sil
  15. Kıyamam Hardal'a :(
    Neyseki kazasız belasız bulmuşsunuz...
    Çok sevindim...

    Kuş evinede bayıldım bu arada... Ellerinize, güzel gözlerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet oytun çok şükür ki bulduk onu!
      hem o hemde bizler çok korktuk:(
      kuş evim, kuş köşküm, kuş sarayım oldu benim:) çok teşekkürler..

      Sil
  16. hardal için çok çok geçmiş olsun canım. neyse ki sağlığı yerinde diye teselli bulmalı.
    kuş evin, ilk paragraftaki anlatımın şahane. eline kalemine sağlık. sevgi ve selamlarımla....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet özlem neyse ki arka bacağı sadece incimiş, 2-3 gün sonra aksaması da kalmadı şimdi iyi çok şükür..
      anlatım ve kuş evimi beğenmene sevindim..
      benden de kucak dolusu sevgiler sana..

      Sil
  17. Ah sebuş herrrşeyine ama illaki çatısının güzelliğine bayıldım:) Hardalcık ve sizler neler yaşamışsınız ne korkular atlatmışsınız öyle...Kızlar ne kadaaar sevinmişlerdir hissettim burdan:) Sonu iyi biten herşey iyidir diyelim, bir daha hiiç üzülmeyin ne siz ne hardal:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en çok çatısını mı sevdin Nilgün! aynen bende en çok çatısını ve hardala benzeyen minnoşun kuşlara bakışını sevdim:)
      kızlar nasıl üzüldü anlatamam Nilgün:( ama bulduğumuzda dünyalar bizim oldu..
      umarım ilk ve son olur bu yaramızın bize yaptığı:)

      Sil
  18. Kuş olup gelip oraya konasım geldi :) Ne kadar emekle ve özenle yapmışsın arkadaşım. Kediler, köpekler kaçar bulunur olan sahibine olur. Neyse ucuz atlatmışsınız. Gözünüz aydın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çok teşekkür ederim..
      evet oyuncu kedim kaçtı gitti ama neyseki bulduk onu..

      Sil
  19. Okurken bir an hardala bir şey oldu zannettim ama neyse sevindim başına kötü bir şey gelmemesine geçmiş olsun kuş evide çok güzel olmuş çokta güzel anlatmışsın yapım aşamalarını ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Okurken bir an hardala bir şey oldu zannettim ama neyse sevindim başına kötü bir şey gelmemesine geçmiş olsun kuş evide çok güzel olmuş çokta güzel anlatmışsın yapım aşamalarını ellerine emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Sebuş okurken heyecanlandım...neyseki sağ salim bulmuşsunuz hardalı...ne korkmuştur yavrucak....
    Kuş evide ev değil saray olmuş bence ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  22. eline emeğine sağlık :)
    beceri böyle bir şey olsa gerek

    YanıtlaSil
  23. bitmiş gitmiş ama hardal'ın ve sizin durumunuza çok üzüldüm. bir daha yaşamazsınız umarım böylesi üzüntülü anları.
    çok çok geçmiş olsun.
    bu kuş evi nedir böyle, gördüğüm en güzel formlu kuş evi, en süslü, en güzel kuş evi:)) emeklerine sağlık sebuşum. bayıldım:))
    bıdık'a yapmalı böyle güzel bir kuş evi:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Many thanks for posting this particular content, We were searching for it on multilple web sites and also merely
    Formula 41 Extreme identified a fair degree of details here.Your blogis so much better than my cousin Gregs blog. He really doesnt know what hes talking about.Diminished of value that follows crashes, is extremely unfortunate .
    http://www.strongmenmuscle.com/formula-41-extreme/

    YanıtlaSil
  25. Several of them are rife with spelling problems and I in finding it very
    CogniQbothersome to tell the reality then again I'll surely come again again.
    Go to iphone4ever.info to get a free iphoneI really like your blog! Just wantet to write something.Hey Every one how are you doinging. hope you are haveing a wonderful dayThanks a lot for that extremely cool post.http://www.supplements4help.com/cogniq/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sebahatdoga@hotmail.com

Popüler Yayınlar