cevizli tahinli biscotti
Çocukluğumdan beri mutfakta pasta kek yapmaya bayılır, yeni tatlar, tarifler denemeye can atardım.. Annem bir yere gitse de ev bana kalsa ve bende unla oynasam diye içim giderdi:) o günlerden gelen merakım hiçmi hiç eksilmedi bugün hala yeni lezzetler keşfetmeye bayılırım.. Bu tarifle beni kaç yıl oldu bilmiyorum ama sevgili emel tanıştırmıştı.. iyi ki de tanıştırmış canımın içi... hani hep derim ya bi tarife harfiyen uymuşluğum azdır diye:) yine bunda da ilk yaptığım an itibariyle içine tahin ve ceviz koymuş ve işte budur! demiştim kendime:) o gün bu gündür de tahinsiz ve cevizsiz bir biscotti düşünemiyorum:)
Biscotti İtalyanca da kurabiye anlamına geliyor aslında ama bu bildiğiniz kurabiyelerden çok farklı ve leziz.. yapımı zor gibi görünse de sonuç çok başarılı olunca hele de eliniz alışınca devamlı yapmak istiyorsunuz.. yani bizim evde durum bu:) üstelik iki kez fırınlandığı için de uzun süre tazeliğini koruyor ister kahvenin yanında ister çayın yanında her ikisine de çok yakışıyor.. Dolduruyorum bu kavanozun içine kızlar gidip gelip yiyorlar bi bakmışım ki bitmiş:))
Cevizli- Tahinli biscotti tarifi;
60 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
4 yumurta,
1 su br.şeker,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
1/2 su br. tahin
1 su br iri parçalı ceviz,
alabildiğine un
Yapılışı: yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır, ardından sırası ile tereyağ, tahin, vanilya, un, k.tozu eklenerek ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur, son olarak ceviz eklenerek hamur iki eşit parçaya bölünür. kol bileği genişliğinde rulo yapılarak, her iki parça fırın kağıdı serili tepsiye serilir. 170 C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirildikten sonra, fırından çıkarılır verevine ekmek keser gibi kesilir.. tepside yatay hale getirilen kurabiyeler tekrar fırına sürülerek iyice kızarması sağlanır.. yaklaşık 10 dk sonra olması gereken kıvama gelince fırından çıkarılır ve sabırsızlıkla soğuması beklenir:)
Sevgi, saygı, hoşgörü ve şu günlerde çokça ihtiyaç duyduğumuz empati gibi insani değerlerimizin çoğalarak arttığı günlerle kalın...
Biscotti İtalyanca da kurabiye anlamına geliyor aslında ama bu bildiğiniz kurabiyelerden çok farklı ve leziz.. yapımı zor gibi görünse de sonuç çok başarılı olunca hele de eliniz alışınca devamlı yapmak istiyorsunuz.. yani bizim evde durum bu:) üstelik iki kez fırınlandığı için de uzun süre tazeliğini koruyor ister kahvenin yanında ister çayın yanında her ikisine de çok yakışıyor.. Dolduruyorum bu kavanozun içine kızlar gidip gelip yiyorlar bi bakmışım ki bitmiş:))
Cevizli- Tahinli biscotti tarifi;
60 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
4 yumurta,
1 su br.şeker,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
1/2 su br. tahin
1 su br iri parçalı ceviz,
alabildiğine un
Yapılışı: yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır, ardından sırası ile tereyağ, tahin, vanilya, un, k.tozu eklenerek ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur, son olarak ceviz eklenerek hamur iki eşit parçaya bölünür. kol bileği genişliğinde rulo yapılarak, her iki parça fırın kağıdı serili tepsiye serilir. 170 C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirildikten sonra, fırından çıkarılır verevine ekmek keser gibi kesilir.. tepside yatay hale getirilen kurabiyeler tekrar fırına sürülerek iyice kızarması sağlanır.. yaklaşık 10 dk sonra olması gereken kıvama gelince fırından çıkarılır ve sabırsızlıkla soğuması beklenir:)
Sevgi, saygı, hoşgörü ve şu günlerde çokça ihtiyaç duyduğumuz empati gibi insani değerlerimizin çoğalarak arttığı günlerle kalın...
Fotoğraflar şahane eminim ki lezzet de öyledir.Ellerinize sağlık, kuzulara da afiyet olsun :)
YanıtlaSilteşekkür ederim gamze!
Silsevgilerimle,
Ay Sebuşum nefis görünüyor ben çok seviyorum içinde tahin ceviz olan herşeyi kuzularım sevmiyor tahin cevizi çıkarıp öyle deneyeyim kurabiye canavarı besliyorum evde bir de uzun süre taze kalırsa oh mis.Tarif için teşekkürler.sevgiler...
YanıtlaSiltahinin tadını alırmı çocuklar kurabiyede bilemedim ama cevizsiz deneyebilirsin canım,
Silçok teşekkür ederim..
mmmm nefis görünüyor eline sağlık :) bende deneyeceğim
YanıtlaSildenemelisin hazelcim yalnız dikkat bağımlılık yapabilir:))
Silo lezzeti bizzat tatmış biri olarak şahaneee oldugunu zaten biliyorum amada oldumu şimdi can bizimkiside çekti işte :) yarın hemen yapmak lazım :) ellerin sağlık balım
YanıtlaSilbu resimleri gördükten sonra hafta sonu yaptınmı merak ettim bak:))
Silöperimm
Eminim biscotti en az fataoğraflar kadar güzeldir. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilteşekkürler! sende deneyip sonucu görmelisin:)
Silsevgiler,
Nefis görünüyor, tarifi not edip kaçtım ben :)
YanıtlaSilyaptığında sonuç yorumlarını da bekliyorum hülya:)
Silöperim.
Enfes bir görüntü mutlaka tadı da bu görüntüler gibidir :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkür ederim hamiyet:)
Silharika görünüyor
YanıtlaSilfotoğraflar da çok şık
denemek lazım
ellerinize sağlık
afiyetle...
sevgiler
teşekkürler:)
Silbu tarif mutlaka denenmeyi hakediyor:)
benden de kocaman sevgiler,
Uhmmm estos bisectores están muy apetitosos.
YanıtlaSilJunto a una taza de café.
Gracias por la receta.
Besos de las dos
usted debe tratar!
Silgracias,
besos
Ellerine sağlık. Mutlaka deneyeceğim :)
YanıtlaSilo halde şimdiden afiyetle!
Silayyy dedim, ufff dedim, bugün de cuma, haftasonu geldi dedim, ne yapsak acaba, yapsak mı, tatsak mı, mutfağa doğru gitsek mi, denesek de yesek mi, e hadi o zaman, marş marş, istikamet mutfak :))
YanıtlaSilMolacım tarifi denemede eminim seni kimse geçemedi:) cuma günü instagramda bi baktım ki biscottiler kol geziyor.)) ne mutlu oldum! yapıp denemen, tadını beğenmen çok hoşuma gitti,
Silkaldımı bari:)))
Cevizi hiç sevmeyen biriyim ama yapıp oğluşuma yedirmek isterdim. Afiyet olsun.
YanıtlaSilceviz yerine fındıkta koyabilirsin aslında,
Silevet oğluş için çok faydalı bir kurabiye denemelisin.
teşekkürler canım
Aldım tarifi, haftasonu denicem. Ellerine kollarına sağlık:)
YanıtlaSilafiyet olsun:)
SilAkşama çayın yanında ne var annecim diyen kuzulara hemen yapılır..Afiyetle yenilir...İlk defa yapacağım..tadını merak ettim...Ama fotoğraflar nefis, doyumu yok...Ellerine sağlık...Sevgiler..
YanıtlaSilbugün senin blogda biscottileri görünce yüzümde kocaman bir gülümse belirdi güliz!
Sildenemen, beğenmen ve birde resimleyip bloğunda paylaşman ne hoş bir sürpriz oldu,
marifetli kadın öperim.
Ummmmmmm what look has that recipe!.
YanıtlaSilCongrats for yoour beautiful blog. Nice at all. Have the best weekend. Kisses
welcome
Silthanks,
kisses
Servis tahtana bayılıyorum, Masa örtüsü çok güzel, fincan çok şık, kavanozun kurdelasi harika, bu yazdıklarımın hepsinde samimiyet. Ama asıl gerçek kurabiyelerden gözümü alamadım. Kıtır kıtır, tereyağ kokusu... yok ben tabağa falan bakayım. Bu post yasaklanmali :)))) ♡ ♥
YanıtlaSilyazını okurken gülümsedim Ayşen:) servis tahtamı bende çok severek kullanıyorum, masa örtümü çok beğenerek son gittiğim belgrad gezisinde el emeği satan bir teyzeden almıştım :) kurdela ise tamamen spontane:)
Silkocaman sevgiler,
Biscotti yapmayı hep zor diye düşünüp erteliyordum, bu tatlı sunum ve anlatım ile daha fazla ertelemeyeceğim sanırım :) Ellerine sağlık cevize de bayılırım çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilteşekkür ederim merve! umarım tadını çok beğenirsin:)
Silsevgiler,
Nefis gözüküyor:-)
YanıtlaSilteşekkürler:)
Silharika görünüyor iştah açıcı olmuş ellerinize sağlık sevgiler....:)))
YanıtlaSiltadı da görüntüsü de iştah kabartıcı sahiden:)
Silteşekkürler,
Tahin muhteşem bir tat katıyordur eminim Sebuş'cuğum:) Hiç aklıma gelmezdi. Minicik bir detay nasıl da farkettiriyor bütünü. Bu arada fotoğraflar harika:) Oraya ne koyarsan koy bence lezzetli görünürdü, o ayrı:)
YanıtlaSilne güzel bir yorum böyle! mest oldum ben en iyisi gideyim bir biscotti yiyeyim:)))
Silkocaman öperim.
Çok güzel görünüyor. Emel tarifi paylaştığından beri aklımda. Şimdi sen de bu güzel fotoğraflarla paylaştığına göre yapmak şart oldu. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilmutlaka denemelisin monica! dediğim gibi bağımlılık yapabilir:)
Silteşekkür ederim..
Yine harikalar yaratmışsın! Ama sunum ayrı bitirdi beni. O ahşap tablanın güzelliği ile nasıl bütünlük kazanmış. Afiyetler olsun!
YanıtlaSilteşekkür ederim ersincim! yorumun beni mutlu etti..
SilSunuma özellikle de kavanoza bayıldım :)
YanıtlaSilsunumun da kendin gibi harika !
YanıtlaSilEllerinize sağlık, muhteşem gözüküyorlar!
YanıtlaSilMerhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...
YanıtlaSilBir uğrayayım dedim, bir de ne göreyim ! Anlatım su gibi okunuyor, dahası nefis fotoğraflar var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilArtık takipteyim, bana da buyurun belki seversiniz :)
www.nowacraft.blogspot.com
Çok leziz görünüyor. İlk fırsatta denemek istiyorum sevgiler...
YanıtlaSilGörüntüsü kadar tadıda muhteşemdi...
YanıtlaSil