Mum aşkına!

Biraz huzurdur büyüsü, biraz akşam alacası, biraz yürek çarpması ve romantik gecelerde söylenen en güzel sözlere şahittir titrek ışıklı mum ışığı...

İnsana keyif verdiği, sakinleştirici etkisi olduğu gibi göz yogasının temel hatlarından biri olduğu da doğru..

Nasıl atayım ki şimdi ben bu eriyen mumu:)

Nedenmi bahsediyorum?

Balkonda unuttuğum ve güneş ışınlarına maruz kalıp, şekil değiştirerek, sevimsiz bir hal alan mumun erimesiyle başladı her şey… elbette ki atmaya kıyamazdım:) kafamda uçuşan projeler hemen koyuldum işe..
Önce mumun içindeki fitili çekip çıkardım, sonra mumu bıçak yardımıyla ufak parçalara ayırdım.. Bir şişeye doldurduğum mum parçalarını, resimde görüldüğü gibi benmari usulü erittim. Sıvı hale gelen mumu elimdeki bu yoğurt kavanozuna doldurdum.. Baktım elimde biraz daha sıvı mum var, bir bardakta lavantalı mum yaptım:) Kavanoza koyduğum sıvı mum hafif donmaya başlayınca önce fitili yerleştirdim ve biraz daha soğuduktan sonra da deniz kabuklarını üzerine serpiştirdim. (soğumasını beklememdeki gaye, henüz sıvı halde olan mumum içine koyduğum deniz kabukları dibe batmasın)

Yapımı 10 dakika süren, bir gün önce içinde yoğurt yediğim kavanozun mumluğa dönüşmesi ve bu güzel mumların oluşumu tamamen spontane gelişti ama bence evimizde beğenmediğimiz, yenilemek istediğimiz mumlara da uygulanabilir.

Özetle, bir mum yaptım seyrine daldım, kendime ayırdığım özel dakikalarda, lavanta kokulu ve deniz kabuklu mum ışığım, kitaplarım ve ben bahtiyarım!































Umuda en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, kavanozda bir mum da siz yapın/yakın!

Sevgiyle kalın..

Yorumlar

  1. Quedan preciosa las velas!
    Encendidas dan muy buen ambiente!
    Besos

    YanıtlaSil
  2. Özellikle lavantalı olan, beni ayrı bitirdi. Şekli-şemali nasılda güzel olmuş, şaştım kaldım. Ellerine kollarına sağlık. :)

    YanıtlaSil
  3. Her ikisi de ayrı güzel olmuş,eline sağlık Sebuş...Mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  4. Her ikisi de çok güzel olmuş.Lavantalı olan favorim oldu :) Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Lavantalıya ben de bayıldım. Hep evde mum yapma fikrim vardı. Yani mumları eritip değil de, sıfırdan, parafinle filan. Ama yok çok dikkat lazım, evde yangın çıkar, aslında ev değil atölye işi gibi şeylerle karşılaşınca hep, işe yaramış herhalde ki korkmuşum yapmaya bunca zaman. Ama ben bunu yaparım arkada! ev-mev yanmadan işte alın size en güzelinden mum :)

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel olmuş geçenlerde eniştem de kendisi şişe şeklinde mum yapmıştı :)

    YanıtlaSil
  7. mumlarınız kadar sunumlarınızda çok hoş olmuş güzel günlerde kullanın inşallah

    YanıtlaSil
  8. Acıkmışsam demek ki; muhallebi sandım. (:
    Deniz kabuklu olan şahane görünüyor..

    YanıtlaSil
  9. hepsine bayıldım canım

    YanıtlaSil
  10. Denemediğim bi mum yapımı kalmıştı , şimdi sen böyle güzel güzel anlatınca ...

    YanıtlaSil
  11. Bonjour chère amie,

    Très joli billet... Avec le changement horaire, il est agréable à la tombée du jour d'allumer de petites bougies...
    Merci pour ce magnifique partage.

    Gros bisous ✺ ♡ ✺

    YanıtlaSil
  12. Ne kadar güzel değerlendiriyorsun her şeyi çok çok güzel olmuş her ikisi de çektiğin her kareye ayrıca bayıldım maharetli arkadaşım, bu hobi işlerine başlayalı hiç bir şeyi atamıyorum,yeni bi şey alamıyorum bişeyden bişey yapmak yeni felsefem bu...Bak şimdi mumları yenilemeye de heves ettim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Harika bir fikir,nasıl güzel olmuşlar,ellerinize sağlık..Toplanmış deniz kabuklarım var hemen deneyesim geldi :)

    YanıtlaSil
  14. Deniz kabuklu da lavantalı da harika görünüyor Sebuşum, ellerine sağlık!!! Yoğurt kabından cenneti çıkaran kadın :) İyi ki seni tanımışımü sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel olmuş. Resimler de çok romantik. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Bence çok iyi yapmışsın. Hele lavantalı olana bayıldım. Aslında kalan mumları, ufakları, eğri büyrüleri de böyle keyfimizce yenileyebiliriz, hem kolay hem de zevkli bir süreç. Bir de o lavantalı olan yandığında misler gibi kokutuyorsa değmeyin keyfime:) Mumları çok severim, kokulu olanlarını ayrıca severim. Eskiden çok tütsü kullanırdım ama artık kokuları ağır geliyor bu yüzden mumları tercih ediyorum ben de. Mutlulukla kullan her birini.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  17. süpersin, lavantalıya bayıldım. bence sen bu kadarla kalmazsın...

    YanıtlaSil
  18. Benim takip ettiğim Sebuş o yoğurt kasesini de boyar. Şaka bir yana bende görüp çok beğenerek 4 adet aldım sütaş yoğurttan. Hiç böyle değerlendirmek aklıma gelmemişti. Bir de mum işine el atayım bari. MMMM lavantalı harikadır kokusu .

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar blogunuzu kesfettim bloguma beklerim takipteyim

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar blogunuzu kesfettim bloguma beklerim takipteyim

    YanıtlaSil
  21. kadınlar bazen herşeyden çok çabuk sıkılabiliyor, ben evlenirken bir sürü mum almıştım onları böyle eritsem mi :) çok iyi fikirmiş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

sebahatdoga@hotmail.com

Popüler Yayınlar