16 Temmuz 2015 Perşembe

Her gününüz bayram olsun...

''Nefes almak bayramdır mesela; günün birinde soluksuz kalınca anlar insan...
 Görmenin nasıl bir bayram olduğunu karanlık öğretir; sevmeninkini yalnızlık...
 Bayramdır, elden ayaktan düşmemek, zihinden önce bedeni kaybetmemek, kurda kuşa yem olmayıp,''Çok şükür bugünü de gördük" diyebilmek...
 Sevdiklerinle geçen her gün bayramdır.
 Küsken barışmak, ayrıyken kavuşmak, suskunken konuşmak bayramdır....

  * * *

 Evde yalnızlığı noktalayan insan nefesi, akşam kapıda karşılayan yavuklu busesi, sevdalı bir elin tende gezmesi, nice adağın ardından çınlayan çocuk sesi bayramdır.
 Sonrasında gelen ilk diş bayramdır, ilk söz bayram, ilk adım, ilk yazı, ilk karne bayram...
 Güne gülümseyerek başlamak bayramdır.
 "İyi ki yanımdasın" bayram, "Her şeyi sana borçluyum" bayram, "Hiç pişman değilim" bayram...
 * * *
 Evlatların mürüvvetini görebilmek, eve dolu bir torbayla gidebilmek, konu komşuyla yarenlik edebilmek, akşamları eskimeyen bir keyifle çay demleyebilmek bayramdır.
 Zamanı donduran eski fotoğraflara nedametsiz bakabilmek, altı çizilmiş eski kitapları aynı inançla okuyabilmek, yol arkadaşlarının yüzüne utanmadan bakabilmek bayramdır.
 Alnı açık yaşlanmak bayramdır; ulu bir çınar gibi ayakta ölebilmek bayram...
 * * *
 Bunların kadrini bilirseniz, kıymet bilmeyi öğrenirseniz her gününüz bayram olur.
Meraklanmayın, öyledir diye size deli demezler.
 Deseler de böyle delilik, bayram artığı günlerdeki nankör akıllılıktan evladır.''
Her gününüz bayram olsun!
 Can Dündar

Çok düşündüm Can Dündar'ın bu güzel yazısı üzerine bir şeyler eklemeyi ama beceremedim. Öyle güzel yazmış ki! Bize geriye samimiyetle teşekkür etmek kalıyor.
En iyisi mi ben size bir bayram tatlısı tarifi verip bayramınızın bal gibi geçmesini dileyim. 
Herkese iyi bayramlar..














 Bayram Tatlısı Tarifi:
-1 su bardağı yoğurt
-1 yumurta
-1 yemek kaşığı sirke
-1/2 su bardağı eritilmiş tereyağı
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-Alabildiğine un(hamur kulak memesi kıvamında olacak)
-1 paket hamur kabartma tozu
-1 su bardağı ceviz
Şerbeti:
-2 su bardağı şeker
-3 su bardağı su

Yapılışı:
yoğurt, yumurta, sirke, yağ, un ve kabartma tozu karıştırılır, ele yapışmayacak bir hamur kıvamına geldiğinde yumurta büyüklüğünde parçalar alınır. El ile ezilerek oval bir şekil verilir. Bıçak yardımıyla kenarlardan bir parmak kalınlığında kesikler atılır. Orta yerine ceviz konur ve saç örgüsü şekli verilir.

170 C önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirilir. Soğuyunca üzerine şerbeti dökülür.

Hardal ile biz hepinize mutlu mesut bayramlar dileriz..

7 yorum :

  1. Can Dündar'ın sözlerine katılmamak elde değil :-)

    Her günümüzü bayram keyfiyle yaşayalım :-)

    Bu arada Hardal ne kadar büyümüş:-)

    YanıtlaSil
  2. İyi bayramlar bu arada blogunuzu takipteyim bana da beklerim sevgiler :)
    http://modadusleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. İyi bayramlar canım. Umarım seninkide bal tadında geçmiştir. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Hakkaten güzel bir yazıymış.Geçmiş bayramınız kutlu olsun ve her gününüz bayram olsun...

    YanıtlaSil
  5. Kediye aşık oldum ben ne kadar da sevimli :) Bayram geçeli çok oldu ama geçmiş bayramınızı kutlarım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Kediye aşık oldum ben ne kadar da sevimli :) Bayram geçeli çok oldu ama geçmiş bayramınızı kutlarım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Sebuşum seninde geçmiş bayramın kutlu olsun...Geç kaldım ama :( Can DÜNDAR'ı oldum olası severim..ne güzel yazmış...Tatlıda süper görünüyor ellerine sağlık...Deneyeceğim ilk fırsatta...Hardalla hakkaten çok büyümüş kedi-köpek için 3 ayda yaş alırmış derler..doğru valla...Sevgiler canımcım...

    YanıtlaSil