20 Şubat 2015 Cuma

cevizli tahinli biscotti

Çocukluğumdan beri mutfakta pasta kek yapmaya bayılır, yeni tatlar, tarifler denemeye can atardım.. Annem bir yere gitse de ev bana kalsa ve bende unla oynasam diye içim giderdi:) o günlerden gelen merakım hiçmi hiç eksilmedi bugün hala yeni lezzetler keşfetmeye bayılırım.. Bu tarifle beni kaç yıl oldu bilmiyorum ama sevgili emel tanıştırmıştı.. iyi ki de tanıştırmış canımın içi... hani hep derim ya bi tarife harfiyen uymuşluğum azdır diye:) yine bunda da ilk yaptığım an itibariyle içine tahin ve ceviz koymuş ve işte budur! demiştim kendime:) o gün bu gündür de tahinsiz ve cevizsiz bir biscotti düşünemiyorum:)

Biscotti İtalyanca da kurabiye anlamına geliyor aslında ama bu bildiğiniz kurabiyelerden çok farklı ve leziz.. yapımı zor gibi görünse de sonuç çok başarılı olunca hele de eliniz alışınca devamlı yapmak istiyorsunuz.. yani bizim evde durum bu:) üstelik iki kez fırınlandığı için de uzun süre tazeliğini koruyor ister kahvenin yanında ister çayın yanında her ikisine de çok yakışıyor.. Dolduruyorum bu kavanozun içine kızlar gidip gelip yiyorlar bi bakmışım ki bitmiş:))












 
 
 









Cevizli- Tahinli biscotti tarifi;
60 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
4 yumurta,
1 su br.şeker,
1 kabartma tozu,
1 vanilya,
1/2 su br. tahin
1 su br iri parçalı ceviz,
alabildiğine un
Yapılışı: yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır, ardından sırası ile tereyağ, tahin, vanilya, un, k.tozu eklenerek ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur, son olarak ceviz eklenerek hamur iki eşit parçaya bölünür. kol bileği genişliğinde rulo yapılarak, her iki parça fırın  kağıdı serili tepsiye serilir. 170 C ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirildikten sonra, fırından çıkarılır verevine ekmek keser gibi kesilir.. tepside yatay hale getirilen kurabiyeler tekrar fırına sürülerek iyice kızarması sağlanır.. yaklaşık 10 dk sonra olması gereken kıvama gelince fırından çıkarılır ve sabırsızlıkla soğuması beklenir:)

Sevgi, saygı, hoşgörü ve şu günlerde çokça ihtiyaç duyduğumuz empati gibi insani değerlerimizin çoğalarak arttığı günlerle kalın...

52 yorum :

  1. Fotoğraflar şahane eminim ki lezzet de öyledir.Ellerinize sağlık, kuzulara da afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim gamze!
      sevgilerimle,

      Sil
  2. Ay Sebuşum nefis görünüyor ben çok seviyorum içinde tahin ceviz olan herşeyi kuzularım sevmiyor tahin cevizi çıkarıp öyle deneyeyim kurabiye canavarı besliyorum evde bir de uzun süre taze kalırsa oh mis.Tarif için teşekkürler.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tahinin tadını alırmı çocuklar kurabiyede bilemedim ama cevizsiz deneyebilirsin canım,
      çok teşekkür ederim..

      Sil
  3. mmmm nefis görünüyor eline sağlık :) bende deneyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. denemelisin hazelcim yalnız dikkat bağımlılık yapabilir:))

      Sil
  4. o lezzeti bizzat tatmış biri olarak şahaneee oldugunu zaten biliyorum amada oldumu şimdi can bizimkiside çekti işte :) yarın hemen yapmak lazım :) ellerin sağlık balım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu resimleri gördükten sonra hafta sonu yaptınmı merak ettim bak:))
      öperimm

      Sil
  5. Eminim biscotti en az fataoğraflar kadar güzeldir. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler! sende deneyip sonucu görmelisin:)
      sevgiler,

      Sil
  6. Nefis görünüyor, tarifi not edip kaçtım ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaptığında sonuç yorumlarını da bekliyorum hülya:)
      öperim.

      Sil
  7. Enfes bir görüntü mutlaka tadı da bu görüntüler gibidir :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. harika görünüyor
    fotoğraflar da çok şık
    denemek lazım
    ellerinize sağlık
    afiyetle...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler:)
      bu tarif mutlaka denenmeyi hakediyor:)
      benden de kocaman sevgiler,

      Sil
  9. Uhmmm estos bisectores están muy apetitosos.
    Junto a una taza de café.
    Gracias por la receta.
    Besos de las dos

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. usted debe tratar!
      gracias,
      besos

      Sil
  10. Ellerine sağlık. Mutlaka deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  11. ayyy dedim, ufff dedim, bugün de cuma, haftasonu geldi dedim, ne yapsak acaba, yapsak mı, tatsak mı, mutfağa doğru gitsek mi, denesek de yesek mi, e hadi o zaman, marş marş, istikamet mutfak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Molacım tarifi denemede eminim seni kimse geçemedi:) cuma günü instagramda bi baktım ki biscottiler kol geziyor.)) ne mutlu oldum! yapıp denemen, tadını beğenmen çok hoşuma gitti,
      kaldımı bari:)))

      Sil
  12. Cevizi hiç sevmeyen biriyim ama yapıp oğluşuma yedirmek isterdim. Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ceviz yerine fındıkta koyabilirsin aslında,
      evet oğluş için çok faydalı bir kurabiye denemelisin.
      teşekkürler canım

      Sil
  13. Aldım tarifi, haftasonu denicem. Ellerine kollarına sağlık:)

    YanıtlaSil
  14. Akşama çayın yanında ne var annecim diyen kuzulara hemen yapılır..Afiyetle yenilir...İlk defa yapacağım..tadını merak ettim...Ama fotoğraflar nefis, doyumu yok...Ellerine sağlık...Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bugün senin blogda biscottileri görünce yüzümde kocaman bir gülümse belirdi güliz!
      denemen, beğenmen ve birde resimleyip bloğunda paylaşman ne hoş bir sürpriz oldu,
      marifetli kadın öperim.

      Sil
  15. Ummmmmmm what look has that recipe!.
    Congrats for yoour beautiful blog. Nice at all. Have the best weekend. Kisses

    YanıtlaSil
  16. Servis tahtana bayılıyorum, Masa örtüsü çok güzel, fincan çok şık, kavanozun kurdelasi harika, bu yazdıklarımın hepsinde samimiyet. Ama asıl gerçek kurabiyelerden gözümü alamadım. Kıtır kıtır, tereyağ kokusu... yok ben tabağa falan bakayım. Bu post yasaklanmali :)))) ♡ ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazını okurken gülümsedim Ayşen:) servis tahtamı bende çok severek kullanıyorum, masa örtümü çok beğenerek son gittiğim belgrad gezisinde el emeği satan bir teyzeden almıştım :) kurdela ise tamamen spontane:)
      kocaman sevgiler,

      Sil
  17. Biscotti yapmayı hep zor diye düşünüp erteliyordum, bu tatlı sunum ve anlatım ile daha fazla ertelemeyeceğim sanırım :) Ellerine sağlık cevize de bayılırım çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim merve! umarım tadını çok beğenirsin:)
      sevgiler,

      Sil
  18. harika görünüyor iştah açıcı olmuş ellerinize sağlık sevgiler....:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tadı da görüntüsü de iştah kabartıcı sahiden:)
      teşekkürler,

      Sil
  19. Tahin muhteşem bir tat katıyordur eminim Sebuş'cuğum:) Hiç aklıma gelmezdi. Minicik bir detay nasıl da farkettiriyor bütünü. Bu arada fotoğraflar harika:) Oraya ne koyarsan koy bence lezzetli görünürdü, o ayrı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel bir yorum böyle! mest oldum ben en iyisi gideyim bir biscotti yiyeyim:)))
      kocaman öperim.

      Sil
  20. Çok güzel görünüyor. Emel tarifi paylaştığından beri aklımda. Şimdi sen de bu güzel fotoğraflarla paylaştığına göre yapmak şart oldu. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka denemelisin monica! dediğim gibi bağımlılık yapabilir:)
      teşekkür ederim..

      Sil
  21. Yine harikalar yaratmışsın! Ama sunum ayrı bitirdi beni. O ahşap tablanın güzelliği ile nasıl bütünlük kazanmış. Afiyetler olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ersincim! yorumun beni mutlu etti..

      Sil
  22. Sunuma özellikle de kavanoza bayıldım :)

    YanıtlaSil
  23. sunumun da kendin gibi harika !

    YanıtlaSil
  24. Ellerinize sağlık, muhteşem gözüküyorlar!

    YanıtlaSil
  25. Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. Bir uğrayayım dedim, bir de ne göreyim ! Anlatım su gibi okunuyor, dahası nefis fotoğraflar var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
    Artık takipteyim, bana da buyurun belki seversiniz :)
    www.nowacraft.blogspot.com

    YanıtlaSil
  27. Çok leziz görünüyor. İlk fırsatta denemek istiyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  28. Görüntüsü kadar tadıda muhteşemdi...

    YanıtlaSil