Elmalı Kurabiye..
Mazisi çok eskiye dayanan annemim sevilesi elmalı kurabiyesi:) evet kim yaptıysa çok sevmiş kim denediyse pişman olmamış.. tadı muhteşem, hafif, sevilesi elmalı kurabiye.. herne kadar bu tarifi bende yıllardır yapıyor olsam da, annem ne zaman bana gelip tatsa! kah bunun şekeri biraz fazla mı olmuş ne? der, kah biraz daha fazla kızartsaydın daha iyi olurdu der falan filan :) canım annem benim!.. şimdilerde ise puanları topladım, gözüne girmişliğim çoktur.. neyse, bakmayın siz bunları anlattığıma yapımı kolay sonuca değer bir kurabiyedir.. İster yuvarlak yapın ister yarım ay şeklinde keyfinize göre nasıl istenirse..
Daha dün bu kurabiyeyi yaparken bir arkadaşım şu elmalı pastanın tarifini bana bi atarmısın diye araması ise tamamen tesadüftür... bende en iyisi ben şunun tarifini bloğa koyayım da soranlara "blogda tarifi var" diyeyim diye düşündüm... e iyi de oldu hani..
Afiyetle,
Elmalı Kurabiye:
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı zeytinyağ,
1 paket katı yağ (ben becel teremyeğ kullanıyorum..eritilmiş ve soğumuş)
1 paket hamur kabarma tozu,
Alabildiğine un (ele yapışmayacak şekil alabilecek bir kıvamda olacak)
İç Malzemesi için; 5 adet rendelenmiş orta boy büyüklüğünde elma, 1 su bardağı şeker, yarım çay bardağı su ile bir kapta pişirilir, suyunu çekince 1 tatlı kaşığı tarçın ve bol ceviz koyularak harmanlanır.
İsteğe göre şekil verilerek 175 C ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.. Soğuduktan sonra bol pudra şekeri serpilerek çayın yanında afiyetle yenilir...
Daha dün bu kurabiyeyi yaparken bir arkadaşım şu elmalı pastanın tarifini bana bi atarmısın diye araması ise tamamen tesadüftür... bende en iyisi ben şunun tarifini bloğa koyayım da soranlara "blogda tarifi var" diyeyim diye düşündüm... e iyi de oldu hani..
Afiyetle,
Elmalı Kurabiye:
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı zeytinyağ,
1 paket katı yağ (ben becel teremyeğ kullanıyorum..eritilmiş ve soğumuş)
1 paket hamur kabarma tozu,
Alabildiğine un (ele yapışmayacak şekil alabilecek bir kıvamda olacak)
İç Malzemesi için; 5 adet rendelenmiş orta boy büyüklüğünde elma, 1 su bardağı şeker, yarım çay bardağı su ile bir kapta pişirilir, suyunu çekince 1 tatlı kaşığı tarçın ve bol ceviz koyularak harmanlanır.
İsteğe göre şekil verilerek 175 C ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.. Soğuduktan sonra bol pudra şekeri serpilerek çayın yanında afiyetle yenilir...
Oldukça basit bir tarif ve sonunda enfes elmalı pastalar :) dün ilk kez denedim, harika oldu... teşekkürler :D
YanıtlaSilAfiyet olsun canım:) sonuçtan memnun kalmana çoook sevindim!
Silbir elma sever olarak harika görünüyor :) ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim:)
Silnefis olmuslar:)manzara mukemmel
YanıtlaSilbuna benzer tarif cok ama,,,sekil verme islemi mukemmel sonuc vermis..
kolay gelsin:)
evet elmalı kurabiye tarifi pek çok ama bu bi başka benim nazarımda da! şekli ile ilgili teşekkür ederim:) nedense ben en çok elmalı kurabiyeye yuvarlak şekli yakıştırıyorum:)
SilBende çok severim elmalı kurabiyeyi..Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilteşekkürler mor incir:)
SilElma ve tarçının mükemmel uyumu çok sevdiğim bir tarif ellerine sağlık.
YanıtlaSildimi Meltem! elma ve tarçın ne çok yakışıyor birbirine sahiden, teşekkürler..
SilHiç sevilmez mi elmalı kurabiye. hem de en güzellerinden olmuş. ellerine sağlık :))
YanıtlaSilteşekkürler juliette çok mersi:)
Silsen bu elma filmine şahane son çekmişsin,sunum harika.
YanıtlaSilböyle sunulan herşeyi düşünmeden yer insan yahu:)
teşekkür ederim Havva:) enginarları aldım, senin şu kayınvalide gözdesi enginarlı pilavı en kısa sürede deneyeceğim:)
SilHemen denemeli!
YanıtlaSil