30 Kasım 2015 Pazartesi

Kadayıflı muhallebi tatlısı ile mutlu mesut bir hafta dilerim..

2015 takviminin de son yaprakları çevriliyor.. Çok değil 4-5 hafta sonra yeni bir yıla daha merhaba diyeceğiz.. Her yeni yıl, yeni umutlar, yeni başlangıçlar demektir ya! etrafımızda şartlar ne olursa olsun, içimizde saklı birçok güzellik, yeni umutlar, heyecan verici işler güçler için çaba göstermeye değer öyle değil mi.. e madem ki yeni yıl havasına girildi, evde birtakım sütlü tatlılar yapıldı, o zaman çıksın ortaya kırmızılar, yılbaşına en çok yakıştırdığımız dore ve lameler.. 

Bu ara sık sık yaptığım bu hafif tatlı ise denemeye değer..
Harika geçsin haftanız..
























Muhallebili Kadayıf Tatlısı; 

Kreması için:
  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 Vanilya
  • 1 paket krem şanti 
Kadayıf İçin :
250 gram kadayıfı 2 yemek kaşığı tereyağında kavuruyorsunuz, kavurduktan sonra bir kabın içinde kadayıfı elinizle kırıp küçük parçalar haline getiriyorsunuz ve üzerine yarım su bardağı şeker ve 1 su br. yakın fındık ekleyip harmanlıyorsunuz..

Krema için krem şanti hariç hepsini bir tencereye döküp muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Piştikten sonra içine krem şantiyi döküp mikserle iyice çırpıp, soğumaya bir kenara bırakın.

Kadayıfı güzelce kavurduktan sonra, arzuya göre ister bir borcama isterseniz de benim gibi orta boy kaselerde en alta bir sıra kadayıf ortaya muhallebi ve yine en üste kadayıf gelecek şekilde doldurun.. 
Soğumasını sabırsızlıkla bekleyin ve afiyetle yiyin:)

Sevgiyle kalın..




23 Kasım 2015 Pazartesi

Ahşap bank havluluk ve boyama serüvenim:)



Ahşap boyamaya evde çocuklarla yapılacak bir faaliyet maksadıyla başladım..
Etkinlik diye başladığım bu boyama işleri, sonrasında bende hobiye dönüştü.. bi süre sonra kızlar sıkıldı ama ben hiç bıkmadımJ Ayran gönüllü olmama rağmen boyamaktan sıkılmadımJ
İnternetten araştırmalar yaptım, teknikleri öğrendim, çok kısa süreliğine de Ece Aymer kurslarına katıldım.. hem çalışma hayatı, hem ev hem çocuklar olunca kursa daha fazla devam edemedim ama evde boyama işlerine hep devam ettim..
İnsanın hayatta bir hobisi olmalı, kendini mutlu eden bir uğraşı olmalı diyenlerdenim!
Kesinlikle üretmeyi seviyorum, üretmediğim zamanlar da mutsuz oluyorum.. Basit veya karmaşık herhangi bir şey üretmek beni mutlu ediyor.. Hiçbir şey bulamazsam değişik pasta tarifleri deniyorum.. Üretmek derken  sadece sanat yapmak veya ortaya bir şeyler çıkarmak anlaşılmasın.. Sokakta bir kedi gördüğünüzde, onun başını okşamak, bir kap yemek veya su vermek, onların o mutluluk mırıltılarını duymakta bir nevi üretmek değilmidir. Bana soruyorlar; o kadar işin gücün arasında bunlara nasıl vakit buluyorsun? İnsan severek yaptığı bir iş için vakit yaratıyor.. hafifleme duygusu gibi bir şey bu.. İnsan sevdiği birşeyi yaptığında, mutlu oluyorsa o sizi motive de ediyor.. bir nevi günün yorgunluğunu geride bırakma terapisi gibi bir şey yani..

Neyse efendim sadede gelelimJ  bu ahşap bank havluluğu neredeyse yazın başlarında almıştım.. Bugüne kısmet oldu boyayıp kullanması..
Beyaza boyayarak, birkaç yerine peçete dekupaj yaptım. Üzerindeki o minyatürlerin kimini evde çocukların oyuncakları içinde eşelenerek:) kimini de şıkdüğme’den temin ederek kullandım.. Mesela o pencere ile minik saat kızların oyuncaklarının arasından bulduğum parçalarJ pembe olan pencere demirlerini, paslanmış görüntüsü vererek eskittim. fosfor yeşili olan saati de...eski eski diğer objelerle bankın üzerinde uyum içinde oldular:) 




















Tüy yumağım Hardalım ballım ile kapanış yapayım..
Mutlulukla geçsin haftanız..
Sevgiyle kalın..

16 Kasım 2015 Pazartesi

sütlü ekmek ve hardal:)

Hardal’ı özlediniz değil miJ epeydir karelerimde görünmüyordu hani.. neyseki annesi ekmek yaptı da o da fotoğraf karelerinde yerini aldı.. zira, hardal için söz konusu boğazsa gerisi teferruat! Sahi bu cümle tam anlamıyla onu anlattı şimdi..

Bir akşam işten çıkıp eve geldiğimde, evde ekmek olmadığını fark edince;  hemen oktayustanın sitesinden bulduğum en kolay anlatımlı sütlü ekmek tarifini yoğuruverdimJ

Fırını da açtım bu arada 180 C’de o ısınırken 20-25 dakika geçti geçmedi hemen şekil verip attım fırına, al sana taze mis gibi sütlü ekmekJ

e haliyle ben karelerken Hardal’ın ağzı sulandı durdu.. ahh şu annem reçelli bir dilimde bana verse dercesine bakakaldı masayaJ baktım ben arkamı döndüğüm anda tabağa pati atıyor, kokluyor, sulanıyor, hemen bir ödül maması yetişti imdadımızaJ

Sözün özü evde ekmek mi yok! Hemen yapıverin ev yapımı bu sütlü ekmeği yiyin afiyetle..

Sevgiyle..






















Harika geçsin haftanız..

Not: Sütlü ekmek tarifini denemek isteyenler Oktayusta'nın sitesinden alıntı bir tariftir.. ek olarak içine ve üzerine çekirdek içi koyulmuştur bilginize:)